حنظل

خواص حنظل

خواص درمانی حنظل

حنظل ( هندوانه ابوجهل )

آشنا میشویم با : خواص حنظل , خواص درمانی حنظل , خواص هندوانه ابوجهل , خواص دارویی حنظل , خواص حنظل در طب سنتی , خواص خیار گرگو , حنظل و قند خون , درمان دیابت با حنظل هندوانه ابوجهل , خواص روغن حنظل , روغن هندوانه ابوجهل , طرز و نحوه ساخت روغن حنظل , روغن حنظل برای چی خوبه , حنظل برای چی خوبه , خواص حنظل در درمان قند خون و دیابت , نام های دیگر حنظل , محل رویش حنظل

 

نام های دیگر حنظل

هندوانه ی ابوجهل – خربزه ی روباه – مرارة الحصاری – علقم – کبست – شرنگ – تلخک – هندوانه ی سگی – هندوانه ی تلخ – خربزه ی تلخ – خیار گرگو

 

مشخصات گیاه حنظل

گیاهی است از خانواده ی Cucurbitaceae، چند ساله، ساقه های آن گسترده روی زمین ویا پیچک دار و بالا رونده می باشد.
برگ های آن متناوب، بسیار بریده و دارای بریدگی های ثانوی و در نهایت کناره ی برگ ها نیز با دندانه ی پهن پوشیده از تار و به رنگ سفید پنبه ای است.
گل های آن نر و ماده، جداگانه روی یک پایه و به رنگ زرد نارنجی است. میوه ی آن شبیه به میوه ی هندوانه ی معمولی ولی کوچک و اکثرا مدور به اندازه ی یک پرتقال با الوان مختلف سبز یا زرد می باشد، پوست میوه نازک و سخت و مغز داخل آن سفید است که شامل تخم های متعدد سفید رنگ بیضی شکل مانند تخم هندوانه ی معمولی ولی ریز تر از آن می باشد.

 

محل رویش حنظل

این گیاه در نواحی گرم زمین در کوه ها و بیابان های ماسه زار آسیا، آفریقای شمالی ، هند ، عراق و شامات و در مناطق مختلف ایران در بوشهر ، بلوچستان، جاده تفرش و در جزیره قشم می روید.
در اطراف و مغرب تهران در مناطق بایر مرکزی دیده شده است. این گیاه بیش تر به صورت خودرو می روید و گاهی به دست کشاورزان کاشته می شود.

شهم میوه حنظل

طبیعت و طبع حنظل خیلی گرم و خشک است.
ترکیبات شیمیایی موجود در شهم میوه حنظل : در شهم یا گوشت میوه مواد آلفاالاترین – روغن تلخی به نام سیت بیتول – مخلوطی از چند اسید چرب – سیترولیک اسید – سیترولن – سیترولین – گلوکز – یک فیتوسترول – آلفا پینوسترول – هنتر یاکونتان – مواد آلبومینی – نمک وجود دارد.

 

خواص درمانی شهم میوه حنظل ( خواص حنظل )

هر روز یک یا دو گرم از شهم یا گوشت خشک داخل میوه را در کپسول های خالی ریخته و بخورید. مدر است و مسهل بسیار قوی بلغم و جاذب اخلاط بلغمی از اعماق بدن و عامل اخراج آن ها می باشد ، بنابر این برای استسقاهای سخت مصرف می شود، برای بیماری های سرد مانند سردرد، درد شقیقه، فلج، لقوه، صرع و فراموشی مفید است، آنتی بیوتیک مقتدری بر ضد برخی میکروب ها می باشد، برای بیماری های معده و روده، کبد، کلیه، مثانه، رحم و درد مفاصل مفید می باشد، قاعده آور است.
۲- خوردن آب جوشانده ی دو گرم از شهم آن ( نرم بکوبید و در کپسول های خالی پر کنید و بخورید) انگل ها را می کشد و اگر با آب جوشانده ی شهم آن شست و شو و تنقیه کنید، کرم های ریز مقعد را نابود می کند و در نوزادانی که انگل دارند می توان آب جوشانده ی حنظل را روی ناف آن ها ضماد کرد.
۳- شهم آن را در آب و عسل بپزید و بخورید. مسهل کیموس غلیظ است.
۴- هفت گرم از شهم آن را با سه برابر رازیانه مخلوط کرده بجوشانید و آب آن را بخورید. برای معالجه ی مالیخولیا، داءالحیه (نوعی ریزش موی بدن) و جزام موثر است.
۵- میوه ی سالم را سوراخ کرده و به طریقی دانه های داخل آن را خارج کنید ولی شهم یا گوشت آن بماند، بعد آن را از روغن زنبق پر کنید و درب آن را با قطعه ای از پوست حنظل مسدود کرده و دور آن را خمیر بگیرید و در فر یا تنور بپزید تا چند جوش بخورد و هر روز کمی از آن روغن را بخورید و شب ها هم آن را بر سر بمالید.
موهای سر را سیاه می کند و از سفید شدن مو جلوگیری می نماید.
۶- آب یا شهم آن را در سرکه ریخته بجوشانید، بعد آن سرکه را در دهان مزمزه کنید. درد دندان را تسکین می دهد و لثه را تقویت می کند.
۷- اگر آب تازه یا جوشانده ی آن را بر پای دندان بمالید، کشیدن دندان راحت تر انجام می شود.
۸- آب جوشانده ی آن را در گوش بچکانید. کرم داخل گوش را می کشد و گوش را ضد عفونی می کند.
۹- حنظل را با پوست خرد کرده در آب بجوشانید و
آب صاف کرده ی آن را تنقیه کنید. برای درمان فلج، سیاتیک، درد سرین و درد پشت و کمر نافع است.
۱۰- شیاف آن در مقعد مسهلی قوی است و گذاردن آن در مبهل جنین را سقط می کند.

 

تذکر ( مضرات حنظل ) : حنظل نیمه سمی است و باید در مصرف آن دقت کنید، مصرف آن حتما باید زیر نظر پزشک یا متخصص تجربی انجام گیرد.اشخاص گرم مزاج باید ازخوردن آن پرهیز کنند، مخصوصا در فصل گرما، زیرا برای آن ها مضر است و موجب دل پیچه می شود و عمل نمی کند و ناراحتی هایی هم چون آشفتگی، سر درد، سر گیجه و ناراحتی معده و مقعده به وجود می آورد. حنظل نباید به تنهایی خورده شود، بلکه باید با صمغ عربی یا کتیرا یا نشاسته ی کوبیده مصرف شود.

 

روغن حنظل

طرز تهیه روغن حنظل : دو برابر آب تازه ی آن را بگیرید و در یک برابر روغن کنجد یا روغن زیتون بریزید، یا صد گرم شهم خشک آن را بجوشانید تا یک لیتر بماند، بعد آن یک لیتر آب را با پانصد گرم روغن زیتون یا روغن کنجد مخلوط کرده روی حرارت ملایم بجوشانید تا تمام آب تبخیر شود و روغن بماند ولی مواظب باشید نسوزد.

خواص درمانی روغن حنظل

۱- یک‌ تا چهار گرم از آن را بخورید. مسهل بلغم است، برای اخراج انواع کرم معده و روده موثر می باشد.
۲- آن را در گوش بچکانید .برای رفع طنین صدا در گوش مفید است، مالیدن آن به دندان درد دندان را تسکین می دهد، اگر در بینی چکانده شود گرفتگی های دماغی را باز می کند.

 

خاکستر میوه ی حنظل

خواص درمانی خاکستر میوه حنظل : کسانی که رنگ چشم آنان آبی است اگر آن را در چشم بکشند رنگ چشم شان سیاه می شود.

 

تخم حنظل

ترکیبات شیمیایی تخم حنظل : ۱۵درصد روغن ثابت – یک فیتو سترولین- یک ساپونین – دوهایدروکربن – آلکالوعید – گلی کوزید – گلوکز – تانن – آلفاپینوسترول

خواص درمانی تخم حنظل : اگر مقدار کمی از آن خورده شود، مسهل قوی و قی آور است.

تذکر : خوردن تخم حنظل سر گیجه ایجاد می کند.

 

برگ حنظل

ترکیبات شیمیایی برگ حنظل : یک ماده ی تلخ – گلوکوزید کولوسنتین -کولوسنتین.

خواص درمانی برگ حنظل : تازه ی آن را با نشاسته یا خشک آن را با آب و نشاسته ضماد کنید. برای قطع خون ریزی و تحلیل ورم ها نافع است.

 

ریشه ی حنظل

ترکیبات شیمیایی ریشه حنظل : آلفا.الاترین – هنتر یا کونتان و چند ساپونین در ریشه ی حنظل وجود دارد.

 

خواص درمانی ریشه حنظل

۱- هشت گرم از پخته ی آن را بخورید. مسهل است، برای درمان استسقا، یرقان، رماتیسم، بیماری های مجاری ادرار، تحلیل خون منجمد و رفع سمیت جانوران گزنده مفید است.
۲- آن را در سرکه بپزید، بعد ریشه ی پخته شده را در دهان مزمزه. درد دندان را تسکین می دهد.


 

 

محصولات دانلودی 


نسخه درمان خانگی کیست موییترک اعتیاد به روش طب سنتیروشن شدن پوست صورت و بدن


 

 

Posted on: اسفند ۴, ۱۳۹۶, by :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.