عکس گیاه ختمی

خواص گل ختمی و بقیه مشخصات آن

آشنا میشویم با : خواص گل ختمی , فواید درمانی گل ختمی بری , فواید گل ختمی , گل ختمی برای چی خوبه , خواص گل ختمی برای سرفه گلو درد و سرما خوردگی , خواص گل ختمی در طب سنتی , گل ختمی و پنیرک , خواص دارویی گل ختمی , خاصیت گل ختمی در زیبایی صورت , فواید تخم گل ختمی , نام های دیگر گل ختمی


نام های گیاه ختمی ( بری )

Rosemallow – Holly hock – Passe rose – Alcee -rose Tremiere

مشخصات ختمی ( گل ختمی )

گیاهی است از خانواده ی پنیرک Malvaceae، جنس Althaea، چند ساله و علفی ولی معمولا دو ساله و در بعضی مناطق یک ساله می باشد، زیرا غالبا این گیاه، مورد حمله ی نوعی بیماری زنگ قرار می گیرد.

بلندی آن در حدود دو متر و ساقه ی آن قوی و زبر و خشن است. تمام اعضای گیاه پوشیده از کرک زبری می باشد. برگ های آن پهن و قلبی شکل و دندانه دار است. گل های آن درشت و منفرد یا ۳،۲ تایی با هم و دم گل خیلی کوتاه با رنگ های بسیار متنوع مانند قرمز، قرمز تیره ی مخلوط با سیاه، سفید، ارغوانی، حتی زرد و … می باشد، که معمولا در اواخر تابستان سال دوم ظاهر می شوند.

محل رویش ختمی ( گل ختمی )

این گیاه ظاهرا بومی مناطق شرقی مدیترانه ای است و در مناطق مختلف آسیا و اروپا کاشته می شود و در برخی نواحی نیز به طور خودرو می روید.

در شمال ایران در گیلان جاهای خشک ایسپیلی ییلاق بین عمار لو و ایسپیلی دیده می شود. در گل کاری ها به عنوان گل زینتی کاشته می شود.

ترکیبات شیمیایی ختمی ( گل ختمی ) : مواد نشاسته ای – ماده ی چرب – دی اوکسی بنزوعیک اسید – آنتوسیانین – آلتعین – یک شبه استرین – یک ماده ی رنگی به نام آلتعیدین – یک فلاوونوعید – سیانیدین – لعاب – اسانس

خواص درمانی گل ختمی ( خواص گل ختمی )

  1. آب دم کرده‌ی آن را روزی سه فنجان به ترتیب بنوشید. مبرد، خنک کننده و مدر است، برای تسکین رماتیسم نافع می باشد، برای اصلاح جریان گردش خون و معالجه ی خون ریزی در بی نظمی عادت ماهیانه خورده می شود، برای قطع تب های نوبه ای، رفع وجود خون در ادرار و رفع یبوست موثر است.
  2. دم کرده مخلوط گل ختمی و گل پنیرک در درمان سرفه ، گلو درد و سرماخوردگی بسیار مجرب است.

تخم ختمی گل ختمی

خواص درمانی تخم گل ختمی

  • ده تا سی گرم نیم کوب کرده ی آن را در یک لیتر آب جوش دم کرده و هر روز صبح، ظهر و شب یک فنجان از آب صاف کرده ی آن را بنوشید. قابض است، معده را تقویت می کند و برای کنترل دیسانتری موثر می باشد.
  • تازه ی آن را له کنید و روی زخم بگذارید، التیام دهنده است.