عکس درخت عناب

خواص عناب و بقیه مشخصات آن

آشنا میشویم با : خواص عناب , خواص درمانی عناب , فواید عناب , طبع عناب , محل رویش عناب , خواص عناب در طب سنتی , مضرات عناب , فواید دارویی عناب , عناب برای چی خوبه , خواص دارویی عناب , خواص عناب برای سرما خوردگی , مشخصات گیاه عناب


نام های دیگر عناب

شیلانه – سیلانه – شیلانک – اون ناف – زوزوب – سیب کوهی – آون نافدار – طبرخون – ارج – سنجد جیلان – سنجد گرگان – کندر.

مشخصات عناب

میوه ی گیاهی است از خانواده ی Rhamnaceae، درختی دارد کوتاه به بلندی ۸-۶ متر ، بسیار مقاوم به خشکی و واریته ای از آن تیغ دار و واریته ای بدون تیغ می باشد. برگ آن کوچک، متناوب و دندانه دار است. گل های آن کوچک به رنگ سبز روشن مایل به زرد و مجتمع در کنار برگ هاست.

میوه ی آن به رنگ قرمز و تخم مرغی می باشد که نوعی از آن به اندازه ی خرما و نوعی دیگر به اندازه ی فندق و طعم هر دو نوع کمی شیرین و لعاب دار و دارای بوی ضعیفی است که دارای یک هسته مانند هسته ی سنجد می باشد.

محل رویش عناب

این درخت بومی مناطق گرمسیر است که در شمال آفریقا، جنوب اروپا، نواحی مدیترانه ای و مناطق معتدل آسیا می روید، در ایران در سواحل بحر خزر و دامنه ی نیل کوه در مینو دشت، کوکلان گرگان، در کردستان و سر دشت، در لرستان و بختیاری و در الموت، خراسان، بلوچستان، و کرمان به طور خودرو می روید.

طبیعت و طبع عناب : معتدل در حرارت و برودت و مایل به رطوبت است، ابوعلی سینا آن را کمی سرد می داند.

عکس دونه های عناب

خواص عناب

  1. سی مثقال از آن را پس از نیم کوب یا زخمی کردن بجوشانید، شب بیرون از اتاق بگذارید و صبح در صافی یا پارچه ای تمیز ریخته و با فشار آب آن را خارج کرده و ناشتا بنوشید. مسهل است، به هضم غذا کمک می کند، به عنوان ضد سم در موارد مسمومیت های حاصله در اثر آکونیت و ژانسیانا (هر دو از گیاهان خیلی سمی هستند) به کار می رود، طعم داروهای محرک را کاهش می دهد، مقوی معده، آرام کننده ی اعصاب و آرام بخش است، مدر و ملین می باشد، خواب آور است، عرق شبانه را قطع می کند، مقوی عمومی است و برای رفع ضعف عموی و احساس خستگی و ضعف شدید به شکل نوراستینا مفید می باشد، منضج و اعتدال دهنده ی اخلاط غلیط و مسهل اخلاط رقیق است، سینه را نرم می کند و خشنونت حلق که از حرارت عارض شده باشد، خشونت سینه و گرفتگی صدا را برطرف می نماید، تنگی نفس و درد سینه را تسکین می دهد، خون را تصفیه می کند و مولد خون صالح است، التهاب و تشنگی، حدت خون و درد کبد و کلیه و مثانه را تسکین می دهد، فشار خون را پایین می آورد.
  2. پنجاه گرم از آن را در سه لیتر آب بجوشانید تا خوب بپزد، بعد آن ها را خوب له کنید و در پارچه ای تمیز صاف کنید، بعد یک و نیم کیلو قند اضافه کرده و باز بجوشانید تا قوام گیرد و هر ساعت به ساعت یک قاشق غذاخوری میل کنید‌. سرفه را تسکین می دهد، به درمان سر سام که از غلبه ی خون باشد کمک می کند.
  3. سی تا شصت گرم خشک آن را نیم کوب کرده و در یک لیتر آب نیم ساعت بجوشانید و آب آن را بنوشید.
    عفونت روده ها را برطرف می سازد، برونشیت را درمان می کند، درد کمر را تسکین می دهد، ورم کیسه ی صفرا، کبد، کلیه ها و مثانه را درمان می کند.
  4.  ۲۵۰ گرم از آن را زخمی کنید و بجوشانید، بعد آب آن را صاف کرده بنوشید و سفل آن را ضماد کنید.باد سرخ را درمان می کند.
  5. مقداری از آن را زخمی یا نیم کوب کرده، با اسپرزه بخیسانید و هم آب آن را صبح ها ناشتا بنوشید، هم با آب صاف کرده ی آن هر روز خود را بشویید. خارش قسمت های زنانه یا واژینال را برطرف می کند.
  6. برای رفع باد دماغ شدگی نوزاد یک عناب را نوک یک میله فرو کنید و روی آتش نیم سوز نمایید و دود آن را به بینی نوزاد بدهید.
  7. آن را با هسته کوبید و در آب جوش خوب بخیسانید، بعد آن قدر بجوشانید که آب آن بسیار کم شود، بعد در پارچه ای تمیز با فشار آب آن را بگیرید و‌ هر روز صبح، ظهر و شب آب آن را به وسیله ی یک قطره چکان یک قطره در چشم بچکانید و مدتی ادامه دهید. لک سفید چشم را برطرف می کند.
  8. آن را بکوبید و در چال دندان قرار دهید. دندان دردی که از گرمی و حرارت باشد ساکت می شود. برای این کار حتما باید عناب کوه پایه ای باشد.
  9. هر شب مقداری از آن را زخمی کنید و با زرشک به اندازه ی مساوی بخیسانید و صبح ناشتا آب آن را با فشار صاف کنید و بنوشید. جوش غرور را درمان می کند.
  10. آن را با هسته اش نرم بکوبید و بخورید. اسهال را معالجه می کند.
  11. آب خیس کرده ی آن را با عرق کاسنی مخلوط کنید و بخورید. برای درمان حصبه موثر است.
  12. آب خیس کرده ی آن یا آب دم کرده ی آن را با عرق کاسنی یا سکنجبین مخلوط کنید و بخورید.حدت صفرا و خون را کم می کند.

تذکر ( مضرات عناب ) : ترشح اسپرم را کاهش می دهد و نیروی جنسی را کم می کند، در معده های سرد ایجاد نفخ می کند.

مصلح عناب : شکر ، مویز و عسل است.

هسته‌ی عناب

ترکیب شیمیایی هسته عناب : روغنی شامل اولعیک اسید، پالمیتیک اسید، فیتوسترول.
خواص درمانی هسته عناب : اگر گرد کوبیده ی آن را بخورید، مخدر و خواب آور است.

برگ درخت عناب

خواص درمانی برگ درخت عناب

  • اگر تا پنج روز هر روز یک لیوان از آب دم کرده ی آن را با شکر شیرین کنید و بنوشید، برای رفع خارش بدن مجرب است.
  • اگر آن را بجوید، پس از چند دقیقه موجب بی حسی ذاعقه می شود و طعمی را درک نمی کنید.
  • خشک آن را بسایید و روی تاول های بد دهان یا محل های دیگر بدن بپاشید، التیام بخش است.
  • تازه ی آن را له کنید و روی محل گزش عقرب ضماد کنید، موثر خواهد بود.
  • می توانید آن را به شکل مشمع در رفع قطره قطره ادرار کردن به کار ببرید، ضماد آن برای ترمیم و تسریع در ترمیم استخوان شکسته نافع است.

پوست درخت عناب

خواص درمانی پوست درخت عناب
آب جوشانده ی آن را بنوشید. اسهال و انواع تب را قطع می کند، ریشه موی سر را تقویت می کند.

ریشه ی درخت عناب

خواص درمانی ریشه درخت عناب

  1. آب جوشانده ی آن را بنوشید. تب را کاهش می دهد، برای رفع احساس سیری مفرط و کمک به هاضمه مفید است.
  2. آن را خرد کنید و در پارچه یا کیسه ای تمیز بریزید و در ظرف غذا بیاندازید و همراه غذا بپزید.
    اگر گوشت یا سوپ یا آش را همراه با آن بپزید و بخورید، برای افزایش شیر و قطع خروج اخلاط خونی توأم با سرفه از ریه نافع است.
  3. گرد خشک آن را روی زخم ها و جراحت های کهنه بریزید، التیام بخش است.