کاسنی

خواص کاسنی

خواص درمانی کاسنی

کاسنی

آشنا میشویم با : خواص کاسنی , گیاه کاسنی , فواید کاسنی , خاصیت کاسنی , خواص کاسنی در طب سنتی , گیاه کاسنی چه شکلی است , خواص کاسنی برای پوست , خواص ریشه کاسنی , خواص درمانی کاسنی , خواص کاسنی در زیبایی , خواص کاسنی برای کبد

نام های دیگر کاسنی

کاسنی وحشی – کاسنی صحرایی‌- کاسنی تلخ – کسناج کونه یک – آندیو‌ – انطوبیا – امیرون – آجی مارول – هند بی – هندبا – هند به – چیپوتیاعی – شیریش – شکوریه – شکوریا – سیکوریا – سکونا – سرس – سیریس – طرخشقون

 

مشخصات کاسنی

گیاهی است از خانواده ی Compositae ، علفی و پایا . ساقه های آن در نوع صحراعی آن کوتاه و به اندازه ی نیم تا یک متر می باشد ولی اگر آن را پرورش دهند به دو متر نیز می رسد .
برگ های آن از یک طرف کرک دار است و بریدگی های عمیق دارد .
گل های آن آبی رنگ می باشد . دانه های آن فندقه ی کوچک ، دراز و چهار وجهی و رنگ آن خاکستری است . ریشه ی آن عمودی و ضخیم به ضخامت یک تا سه سانتی متر و درازی ده تا شصت سانتی متر می باشد که در بیخ گردن ریشه یعنی در محل رویش ساقه ، خط دایره ای شکلی به صورت یقه وجود دارد ، رنگ پوسته ی خارجی ریشه قهوه ای و رنگ داخل آن سفید است و شیرابه ی سفید رنگی دارد و عصاره یا جوشانده ی ریشه ی آن تلخ می باشد.

محل رویش کاسنی

کاسنی به طور وحشی تقریبا در اغلب مناطق ایران می روید و در دامنه های البرز ، راه قزوین رشت ، رشت و لاهیجان ، اطراف تهران ، ارومیه ، فارس ، بلوچستان ، آبادان و خراسان انتشار دارد و به صورت خودرو و در باغ ها ، چمن زار ها ، و لب جوی های آب و در تمام مناطق معتدل دنیا می روید.

 

برگ کاسنی

طبیعت آن ( طبع کاسنی ) سرد و تر است.

ترکیب شیمیایی برگ کاسنی : آب – پروتعین – مواد چرب – هیدرات های کربن – کلسیم – فسفر – آهن ، سدیم – پتاسیم – تیامین – رایبوفلاوین – نیاسین – گلوکوزید سیکوری عین – ماده ی رزینی به نام شیکورین.

ویتامین های موجود در کاسنی : B , A و C در آن وجود دارد.

 

خواص درمانی برگ کاسنی

۱- بیست و پنج گرم از آن را در یک لیتر آب جوش دم کنید و آب صاف کرده ی آن را بنوشید . تونیک ، محلل و خنک کننده است ، درد کبد و درد معده را تسکین می دهد ، رفع عطش می کند ، قاعده آور است ، انسداد کیسه ی صفرا را درمان می کند و سنگ کیسه ی صفرا و سنگ مثانه را از بین می برد.

۲ – آب تازه ی آن را بگیرید و با سکنجبین مخلوط کرده و بخورید . تب های کهنه و مزمن را قطع می کند.

۳ – آن را همراه با ریشه اش به اندازه ی مساوی دم کنید و دو فنجان از آب آن را صبح ناشتا بنوشید یبوست معده را برطرف می کند.

۴ – چهل روز ، هر روز یک لیوان آب برگ کاسنی تازه را بگیرید و به تدریج در طول روز بنوشید . زکام در اثر مالاریا را درمان می کند ، درد قلب را تسکین می دهد ، تب سه یک یا تب مالت و زردی یا یرقان را درمان می کند ،‌ گرفتی های کبد و طحال را باز می نماید ، برای استسقای گرم ، تقویت کبد ، تسکین حدت حرارت خون ، التهاب معده و پاک کردن مجرای ادرار و کلیه نافع است.

۵ – اگر تازه ی آن را با سرکه بخورید ، مسکن صفرا است و اسهال های صفراوی را متوقف می کند.

۶- تازه ی آن را بکوبید ، آبش را بگیرید و بنوشید و تفاله ی آن را هم مثل حنا ضماد کنید . خارش رحم زن باردار را برطرف می کند.

۷ – تازه ی آن را با نمک در در دهان بجوید . آب ریزش از دهان را رفع می کند.

۸ – اگر آب تازه ی آن را بگیرید و با سرکه یا دوشاب مخلوط کرده بر چشم بمالید ، ورم گرم چشم را درمان می کند و اگر تازه ی آن را بکوبید و پشت چشم ضماد کنید ، ورم ملتحمه و ورمی که از گرمی باشد و درد چشم را درمان می کند.

۹ – مالیدن برگ آن تنها و یا با سرکه برای سر دردهای گرم و صفراوی نافع است.

۱۰ – آب تازه ی آن را بگیرید و با آرد جو خمیر کرده ضماد کنید .برای خفقان ، تقویت قلب ، تحلیل ورم های گرم ، درد مفاصل گرم و نقرص گرم نافع است.

۱۱ – تازه ی آن را با برگ خرفه ی تازه مخلوط کرده بکوبید و مثل حنا چند ساعت بر موضع ضماد کنید .باد سرخ را درمان می کند.

 

تخم کاسنی

طبیعت آن ( طبع تخم کاسنی ) سرد و خشک است.

ترکیب شیمیایی تخم کاسنی : در تخم کاسنی مس وجود دارد.

 

خواص درمانی تخم کاسنی

۱ – هر روز صبح آب جوشانده ی آن را بنوشید. تب بر است ، چاک گوشه ی لب را درمان می کند ، ناراحتی های صفراوی و یرقان را برطرف می سازد.

۲ – زنانی که به علتی حامله نمی شوند ، مقدار زیادی از آن را در باغچه ی منزل و اطراف محل سکونت خود بکارند و گاه گاهی دم کرده ی تخم آن را بنوشند ، نتیجه بخش است.

۳ – آن را با رازیانه به اندازه ی مساوی بجوشانید و آب آن را بنوشید .اشتها را زیاد می کند.

۴ – اگر دندان های آسیا ی شما درد می کند ، آن را با برگ بجوشانید و آبش را در دهان بگیرید . درد ساکت می شود.

 

خواص درمانی ریشه کاسنی

ریشه ی کاسنی

طبیعت آن ( طبع ریشه کاسنی ) گرم و خشک است.

ترکیب شیمیایی ریشه کاسنی : مس – مواد قندی – تانن – لعاب – رزین – اسانس – پکتین – لاکتو سین – اینتی بین – ارسنیک – گلو کوزید سی کوری عین.

 

خواص درمانی ریشه کاسنی

۱ – بو داده ی آن را با قهوه ی ساییده مخلوط کرده و بخورید . معده را تقویت می کند.

۲ – پنجاه گرم از آن را بو دهید، بعد  در یک لیتر اب جوش دم کنید و روزی دو فنجان آب آن را به نوبت صبح و عصر بنوشید .ترشحات کیسه ی صفرا را زیاد می کند.

۳- هر روز ۲۰تا ۳۰گرم از آن را خرد کنید و در یک لیتر آب بجوشانید و آب صاف کرده ی آن را در طول روز بنوشید . ادرار را زیاد می کند ، خون را صاف می نماید ، برای رفع اخلاط مفید است ، سوء هاضمه و کم اشتهایی را برطرف می سازد ، تونیک و تب بر است و تب نوبه یا مالاریا را درمان می کند.

۴ – آن را بجوشانید ، بعد مقداری مستکی در آب صاف کرده ی آن حل کنید ، سپس با سکنجبین شیرین کرده و هر روز بخورید. ضعف کبد در گرم مزاج ها را درمان می کند.

 


 

 

محصولات دانلودی 


نسخه درمان خانگی کیست موییترک اعتیاد به روش طب سنتیروشن شدن پوست صورت و بدن


 

 

Posted on: بهمن ۲۲, ۱۳۹۶, by :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.